Je jedno jak je sklad velký, jestli je malý privátní, nebo má i hektar.
Pokud potřebuje skladovaný materiál trvale uchovat ve stálé skladovací teplotě po naskladnění, při jeho uložení bez ohledu na čas skladování, a před vyskladněním na expedici zajištěnou třeba chladícími vozy, tak je nutné tyto sklady různého charakteru chladit na požadovanou teplotu.
Bez technologie chlazení tohoto nelze dlouhodobě a celoročně dosáhnout. Teploty jsou různé podle charakteru skladovaného materiálu. Chladícím výkonem odpovídající technologie, správně navržené pro daný prostor, to znamená pro jeho velikost a tvar, s dostatečným rozsahem výkonů ventilátoru pro pokrytí celé plochy skladu a pro udržení provozních teplot, je nutné provést návrh na úrovni projektu, včetně nutných výpočtu tepelných zisků a tepelných zátěží.
Současné Inverterové zařízení s technologií ALL DC dokáží chladit na +5°C prostorové teploty.
Používáme k tomuto účelu kvalitní Inverterové kondenzační jednotky s nízkou spotřebou energií a velmi tichým provozem.
Chlazení ovoce, zeleniny, masa, zvěřiny a jiných potravinových produktů se provádí zpravidla v teplotách od 2°C do 5°C.
Chlazení různých nápojů ve skladech pro udržení kvality před konzumací je zpravidla v rozmezí od 10° až 15°C.
Pro tyto účely nabízíme zhotovení chlazení s vlastní regulací do již připravených místností nebo požadovanou zaizolovanou místnost v podobě boxu s izolovaným vstupem, navrhneme a následně postavíme podle Vašeho přání a technických možností v místě osazení boxu. Chlazení musí být navržené individuálně pro skladování ovoce a zeleniny nebo pro chlazení masa, aby nedocházelo k předčasnému vysychání a zkáze uskladněných produktů. Pro účel navržení a zhotovení chlazení je nutná technická konzultace, při které se dohodnou technické požadavky a parametry navrženého systému chlazení. Následně vypracujeme odborný návrh s cenovým rozpočtem a termínem nástupu celé realizace.
Chlazení potravin využijeme při komerční manipulaci skladových zásob a v privátním uskladnění zejména: