Práva subjektu

Fyzické osoby mají ve vztahu ke svým osobním údajům a správcům těchto údajů tato práva:

Čl.GDPR

Právo

Komentář

12-14

Být informován

Máte právo být informováni o tom, jaká data o Vás správce nebo zpracovatel zpracovává, za jakým účelem tak činí, jak dlouho data uchovává, zda je předává dalším subjektům nebo to má v úmyslu.

15

Na přístup

Přístup ke svým údajům, získání kopie, informace o zpracování.

16

Na opravu

Právo na opravu chybných nebo neúplných údajů.

17

Na výmaz

Pominul-li účel zpracování, odvolali jste souhlas nebo je zpracování protiprávní, můžete požadovat výmaz svých osobních údajů.

18

Na omezení zpracování

Můžete požadovat omezení zpracování vašich osobních údajů po dobu řešení námitky, o zrušení omezení musíte být informováni včetně jeho důvodu.

19

Na oznámení změn nebo výmazu či omezení zpracování

Oznámení o provedení změn Vašich osobních údajů, jejich výmazu, omezení zpracování nebo jeho ukončení, o příjemcích Vašich osobních údajů.

20

Na přenositelnost

Právo získat u některých služeb data ve strukturovaném běžném nebo standardizovaném formátu.

21

Na námitku

Při oprávněném zájmu z důvodu Vaší individuální situace nebo proti profilování nebo přímému marketingu můžete vznést námitku proti zpracování. Správce musí prokázat oprávněný důvod pro tyto činnosti.

22

Nebýt předmětem automatizovaného rozhodování včetně profilování

Právo, aby o Vás nerozhodl výhradně automat. Můžete si vyžádat rozhodnutí člověka.

77

Podat stížnost

Podat stížnost u dozorového úřadu – Úřadu pro ochranu osobních údajů. https://www.uoou.cz/

79

Na účinnou soudní ochranu

Můžete se obrátit ve sporu se správcem na soud.

80

Být zastoupen neziskovým subjektem

Můžete zplnomocnit neziskový subjekt, aby Vás zastupoval ve sporu se správcem a on je povinen s ním jednat.

82

Na náhradu újmy

Správce je povinen nahradit subjektu údajů újmu, která mu vznikla.

Jméno a příjmení:

E-mail:

Doplňující informace:

Vaše kontaktní údaje výše budou využity jen za účelem zpracování Vašeho dotazu/podnětu a nebudou poskytnuty žádné třetí straně. Informace o Vašich právech jsou zde